Excursii in Delta Dunarii
Cu Cristian Delta Travel
Plimbari in Delta Dunarii
Cu Cristian Delta Travel
Bird watching in Delta Dunarii
Cu Cristian Delta Travel
Transfer Delta Dunarii
Cu Cristian Delta Travel
Pescuit in Delta Dunarii
Cu Cristian Delta Travel
Trasee si pescuit in Delta Dunarii
Cu Cristian Delta Travel
Fotografii de neuitat
Cu Cristian Delta Travel
Plimbari de neuitat in Delta dunarii
Cu Cristian Delta Travel
Previous
Next

Cristian Delta Travel

Despre noi

Delta Dunării este o rezervație a biosferei , un sit natural al patrimoniului mondial (din 1991) și una dintre cele mai importante zone umede din lume, care adăpostește nenumărate specii de păsări și, din fericire, un spațiu în care în cea mai mare parte a zonei amprenta ființei umane este inexistentă.

Cristian Delta Tour este o companie tanara, care are ca principala activitate organizarea de excursii in Delta Dunarii. Din pasiunea pentru natura si peisajele salbatice mirifice care se gasesc in Delta Dunarii, noi am pornit pe acest drum, dorind sa oferim si altora bucuria de a admira frumusetile naturii, organizand plimbari sau transferuri in Delta Dunarii.

Cu ajutorul ambarcatiunilor cu 12 locuri pe care le detinem, va oferim o experienta de neuitat, cu o plimbare in Delta Dunarii in conditii de deplina siguranta si comfort, cu un spaţiu foarte generos si pentru bagaje.  Ambarcatiunile sunt dotate corespunzator pentru a face fata si unor conditii meteo nefavorabile.

Peste 5.000 de kilometri pătrați cuprind un vast teritoriu plin de zone umede cu mlaștini, insule de stuf și bancuri de nisip. Aproximativ 300 de specii de păsări coexistă, unele periodic și altele în călătoria lor migratorie. Pelicani, heroni, lebede, gâște cu gât roșu, cormorani pitici sunt unii dintre vizitatorii Deltei, deși unii provin din Asia sau Africa.

Firma noastra indeplineste cele mai exigente cerinte atat celor care doresc sa admire si sa se bucure de peisajelele si salbaticia deltei, cat si celor care doresc sa pescuiasca sau sa savureze deliciile pescaresti traditionale.

Cristian Delta Travel se ocupa de organizarea de excursii si plimbari in Delta Dunarii adaptate la cerintele dumneavoastra, birdwatching sau transfer in Delta Dunarii, dar in acelasi timp organizeaza si excursii in Delta Dunarii cu trasee prestabilite.

Una dintre activitățile obișnuite atunci când sunteti parte a unui grup care se afla in plimbări prin Delta Dunării sunt tururile de croazieră cu barca sau caiacul prin labirintul complex al canalelor fluviale. În plus, putem cunoaște modul în care romanii au plantat podgorii în această zonă sau putem gusta din preparatele localnicilor. Există, de asemenea, numeroase tururi organizate care se concentrează pe Delta și estul României.

Delta este atât de imensă, încât există mai multe itinerarii, unul dintre cele mai frecvente fiind cel care parcurge canalul Sfântu Gheorghe (Sfântul Gheorghe), cu excursii cu barca care pleacă de la Tulcea iar mai la nord pe coasta Mării Negre, Sulina este cel mai estic oraș din România

Cristian Delta Travel

Trasee si transferuri Delta Dunarii

Excursii in Delta Dunarii, cu salupa rapida si plecare din Tulcea

Traseu plimbare Delta Dunarii nr. 1

Tulcea-Canal Mila 36-Canal Sireasa-Lac Cotete-Canal Trofilca-Tulcea
 
    Optional pranz pescaresc 

Traseu Excursii Delta Dunarii nr. 2

Tulcea-Canal Mila 36-Canal-Sireasa-Canal Sontea-Lac Nebunu-Lac Cotete-Canal Trofilca-Tulcea
 
  Optional pranz pescaresc 

Traseu Plimbari Delta Dunarii nr. 3

  Tulcea-Canal Mila 36-Canal Sireasa-Canal Sontea Noua-cot candura-Lac Nebunu-Canal Sontea-Lac Cotete-Canal Trofilca-Tulcea
 
    Optional pranz pescaresc 

Traseu Delta Dunarii nr. 4

Tulcea-Canal Mila 36-Canal Sireasa-Canal Sontea-Lac Nebunu-Lac Baclanesti-Lac Fortuna-Loc. Mila 23-retur Tulcea
 
 Optional pranz pescaresc 

Transferuri

TULCEA-SULINA si

TULCEA-SFANTU GHEORGHE

Pret discutabil in functie de numarul de persoane.

Traseu Delta Dunarii nr. 5

Tulcea -Padurea Letea -retur Tulcea
 
 
   pret discutabil in functie de numarul de persoane

Cristian Delta Travel

Obiective turistice Delta Dunarii

În acest moment, după traversarea Europei de Est, Dunărea ajunge în Dobrogea și se varsă în apele Mării Negre, în această deltă care este, prin excelență, cea mai bine conservată din toată Europa. Între râuri, mlaștini, lacuri, canale și insule, această zonă protejată este o locație minunată de descoperit.

De-a lungul drumului, Dunărea traversează munți și câmpii pentru a ajunge la mare glorios, făcând numeroase porturi din orasele europene pe care le străbate.

Momentul ideal pentru a organiza o excursie în Delta Dunării și a petrece o vacanță descoperind tradițiile străvechi ale popoarelor care trăiesc în această zonă și pentru a întâlni specii de animale și plante care își găsesc aici habitatul perfect este primăvara și toamna, un moment ideal și pentru observarea păsărilor.

Fauna Deltei este largă și eterogenă, printre care se evidențiază vulpile, pisicile sălbatice, lupii, mistreții și cerbii. Delta s-a format și continuă să se formeze, în jurul celor trei canale principale ale Dunării și găzduiește cel mai mare pat de stuf din lume.

Privită de pe dealurile orașului Tulcea, Delta Dunării arată ca o vastă întindere de verdeață străbătută de panglici de argint. Din punct de vedere geologic, Delta Dunării este o câmpie încă în formare, cu o altitudine medie de 50 m compusă din relief pozitiv (pământ) și relief negativ (tot ceea ce înseamnă apă – brate ale Dunării, lacuri etc.). În fiecare an, cantitatea de inundații aduse de Dunăre face ca pământul să avanseze, reducând astfel relieful negativ. Cele trei mari brațe prin care Dunărea curge în Marea Neagră sunt Chilia, Sulina (navigabilă) și Sfântu Gheorghe. La acestea se adaugă așa-numitele brate secundare precum Rusca, Litcov, Uzlina etc., cu o adâncime care nu depășește 4 m și o serie de lacuri precum Fortuna (906 ha), Creion (618 ha), Roșu (1.333 ha), Gorgova (1.281 ha).

 Atât în delta râului, cât și în delta fluvio-maritimă există o vegetație foarte bogată. Tărâmul este acoperit cu pădure de plop, stejari, salcii, meri și pere, dar și viță de vie și liane (Letea, de exemplu, datorită viilor sale are aspectul unei păduri tropicale), în timp ce insulele plutitoare sunt formate dintr-un amestec de rizomi, rădăcini de plante acvatice și pământ. Flora acvatică este dominată de crinul de apă albă, crinul de apă galbenă și diverse tipuri de stuf care formează habitatul ideal pentru diversele specii de păsări autohtone sau trecătoare: pelicani, cormorani, rațe și gâște sălbatice etc.

Dintre mamiferele care populează pădurea amintim mistrețul, lupul, pisica sălbatică, erminul, vidra, martenul în timp ce în ape sturionii, crapul, peștele, lucioa, bibanul, știucul anghilă moraie și multe alte specii de pești care fac Delta Dunării un paradis pentru pescari. În 1990, Delta Dunării a fost declarată rezervație naturală a biosferei.

Cetatea Halmyris

Situată la mai puțin de o oră cu mașina de Tulcea , acest sit este legat și de istoria regiunii. Acest loc a fost odată locuit de romani și apoi de bizantini, apoi a fost făcut sediul armatei. În secolele următoare flota danubiană și-a creat baza aici.

Sulina

Sulina este cel mai mare centru locuit al deltei, accesibil doar cu vaporul, deoarece nu există drumuri care să-l conecteze la restul României. Principalele obiective de vizitat aici sunt vechiul far construit la începutul secolului al XIX-lea și catedrala ortodoxă a Sf. Nicolae și Alexandru.

Satul Letea

Letea este un sat pescăresc încântător , caracterizat prin case din lemn pictate în albastru, alb și verde, acoperite în cea mai mare parte de acoperișul tip stuf. Este cu siguranță un oboectiv de neratat de către orice care se află într-un circuit în Delta Dunării. Mulți locuitori sunt fie bătrâni credincioși, fie creștini ortodocși de origine ucraineană, care au migrat aici cu multe secole în urmă pentru a scăpa de persecuția religioasă.

Pădurea Letea

Continuându-va excursia în Delta Dunării din satul Letea ajungeți în pădurea Letea , considerată cea mai nordică pădure subtropicală din Europa. Aici peisajul este caracterizat de stejari care alternează cu dune și întinderi nisipoase.

Un safari de-a lungul canalelor, pescuitul, degustarea vinurilor, vizionarea păsărilor, admirarea unei colonii de pelicani, plimbarea prin tufișuri, luarea unei croaziere la apusul soarelui, vizitarea  mănăstirilor din Saon și Cocos, o excursie arheologică la Isaccea .. acestea sunt câteva sfaturi pentru un călător care vrea să exploreze această zonă. Peste jumătate din întreaga suprafață a Deltei Dunării a fost adăugată pe lista patrimoniului natural și cultural internațional, în special datorită rezervației biosferei.

Odată ce ajungeți în Delta Dunării, singurul mijloc de transport pe care îl puteți folosi sunt feribotul și bărcile, care sunt, de asemenea, singurul mijloc de transport cu care puteți traversa râul în timpul traseului dumneavoastra prin Delta Dunării.

Formular contact Plimbari sau Excursii Delta dunarii

Rezervare excursie

Prin utilizarea acestui site va exprimati acordul cu privire la politica noastra de cookie-uri.